Hogyan válasszunk gyermekünknek megfelelő okosórát?

Embexy
2024. 03. 27. 07:45:00
Hogyan válasszunk gyermekünknek megfelelő okosórát?
A gyermek okosóra kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen számos szempontot kell figyelembe vennünk.

 

Első lépésként érdemes megnézni, hogy az okosóra megfelelő méretű lesz-e a gyermek csuklóján. Fontos, hogy ne legyen sem túl nagy, sem túl kicsi, hiszen a gyermeknek egész nap kényelmesen kell tudnia viselni az eszközt.
 
A vízállóság és ütésállóság is fontos szempont lehet, hiszen a gyerekek gyakran nem tudnak eléggé vigyázni az eszközeikre, így könnyen előfordulhat, hogy az okosórát víz vagy ütés éri. Egy víz- és ütésálló okosóra a mindennapok során bátrabban használható, akár kézmosás vagy sportolás közben is.
Fontos, hogy a gyermek könnyedén tudja használni az eszközt, akár játék közben is.
 
A funkciók száma is fontos szempont lehet, hiszen minél több lehetőség van az okosóra funkcionalitásában, annál szívesebben viseli gyermekünk. Ilyen hasznos funkció lehet például a kétirányú telefonhívás és/vagy üzenetküldés lehetősége, hiszen ebben az esetben az okosóra már egy mobiltelefont helyettesítő eszköz is.
 
Hasznos lehet, ha az óra rendelkezik fitnesz- és vagy egészségfunkciókkal. Némelyik óra pulzus-, vérnyomás-, véroxigén, testhőmérséklet mérésre is alkalmas. Érdemes megfontolni, mennyire fontosak gyermekünk, illetve a mi számunkra, hogy ezeket az alkalmazásokat is tartalmazza a készülék.
 
Tudatos szülőkként egyre inkább előtérbe helyezzük a GPS alapú nyomkövetési lehetőséget is, azonban egyre kevésbé keressük azokat az órákat, melyek játékfunkciókat tartalmaznak, ezáltal elvonják gyermekünk figyelmét a tanulásról vagy egyéb más hasznos időtöltéstől.
Fontos, hogy a választott készülék ne csak a gyermek, de a szülők számára is megfelelő funkciókat tartalmazzon (kapcsolat a gyermekkel, nyomkövetés, stb.). Vannak órák, melyek a hozzájuk csatlakoztatható applikáció segítségével riasztást küldenek a szülők számára, ha a beállított biztonsági zónát elhagyja az óra, illetve viselője.
 
Fontos, hogy megfelelő ár-érték arányú legyen a választott okosóra.
 
Tudatos szülőként érdemes figyelembe venni a gyártó hírnevét is. Az ismert márkák minőségi termékeket kínálnak, ám ha mégis valami probléma adódna a készülékkel, fontos, hogy magyar szerviz lehetőség is álljon a márka mögött.
 
 
Végül, de nem utolsó sorban keressük azokat a termékeket, gyártókat, melyek az okosóra termékleírásában konkrét paramétereket közölnek, ne elégedjünk meg néhány jól kinéző fotóval, rövid vagy épp semmitmondó szövegekkel.
Összességében fontos, hogy alaposan átgondoljuk és megfontoljuk a fent említett szempontokat, mielőtt kiválasztjuk gyermekünk számára az okosórát, csak így biztosíthatjuk, hogy a készülék minden szempontból megfelelő legyen a gyermekünk számára. Ne feledjük, az okosóra nemcsak egy divatos kiegészítő, hanem egy hasznos eszköz is a mindennapokban.

Kapcsolódó termékek

Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem
Kívánságlistára teszem